Sind, Sjæl og Mave


Vidste du, at dine tarmbakterier har indflydelse på dit humør - og vice versa?

 

Mikrobiomet er en fællesbetegnelse for alle de bakterier, som du bærer indeni og udenpå kroppen. Faktisk lever du i symbiose med 2-3 kilo bakterier i dit tarmsystem og på huden, som er vigtig for dit psykiske velbefindende og dit fysiske helbred.


Den nyeste forskning viser, at din bakterieflora i tarmen har direkte indflydelse på dit humør og dit psykiske velbefindende - og omvendt at din psyke har indflydelse på dine tarmbakterier.


Forskningen viser, at dette 'feedback-loop' løber langs vagus nerven. Den store hjernenerve, som yoga og meditation har stor indvirkning på!

 

Maven - 'THE SECOND BRAIN'


Selvom forskningen i tarmbakterier er i sin spæde start, så begynder flere at kalde tarmsystemet for kroppens 'second brain'. På denne workshop gennemgår vi, hvor langt forskningen er, så du får øget forståelse for, hvorfor dine tarmbakterier er så vigtige for dit helbred, og hvorfor yoga og meditation kan hjælpe dig godt på vej til en sundere hverdag.


Vi gennemgår kort, hvad kosten har af betydning. Men workshoppen ser også  på, hvorfor en varieret tarmbakterieflora har betydning for vores humør og mentale helbred. Kommunikation mellem tarm og hjerne er afgørende - og den har en enorm betydning for krop og sind. Og hovedkanalen for dén kommunikation løber gennem vagus nerven, som løber fra hjernen, ned gennem kroppens organer og ligger tæt op af tarmsystemet. Den har forbindelse til alle kroppens vitale dele og kaldes derfor (på dansk) 'Den vandrende nerve'.Derfor går YOGA DIREKTE I MAVEN - Gut4You

Det er interessant, at yoga og meditation har indflydelse på netop vagus nerven. Asanas og meditation beroliger nemlig nervessystemet og hæmmer stresshormonerne - heriblandt kortisol. - gennem vagus nerven. Bevægelse i det hele taget har indvirkning på diversiteten af tarmbakterier - og det har vist sig, at essentielle aminosyrer og bestemte fedtsyrer i tarmsystemet øges ved motion.


Krop og sind er et komplekst system.. Der findes ganske enkelt ikke et 'quick-fix' her i livet - i hvert fald ikke i min verden.

Tværtimod tror jeg på, at helheden har afgørende betydning. At leve i overensstemmelse med alt dét, der er omkring os - og indeni os! I respekt - og med større forståelse for de mindste bestanddele og den samlede helhed. I én stor herlig symbiose mellem krop (mikrobiomet inklusiv), sind og sjæl :-)Soul prana flow - fascia release - Gut4You - yin - meditationSøndag d. 22. maj


Workshop i maj

Workshoppen foregår i det lille, charmerende yogalokale i Møllen i Nivå, som ejes af Balancekompagniet.


- soul flow

- fascia release

- yin yoga

- meditation

- indsigt i tarmbakteriernes store 

  betydning for sundhed og sygdom

- manual light


HVAD KRÆVES DER


Alle kan deltage.

Medbring din egen måtte og et tæppe. Blokke, bolde og puder er i yogalokalet.


Vi passer naturligvis stadig godt på hinanden, og har du symptomer på corona, så tilbagebetales det fulde beløb ved aflysning.
TID, STED OG PRIS


Pris: 200 kr

(medlemmer af Gut4You får 10% rabat)

Begrænset antal pladser.


Tid: : Søndag d. 22. maj kl. 10:00 - 12:00


Sted:

Yoga i Møllen, Møllevej 11, 2990 Nivå


Tilmelding her